Piipol, excellente whizzkids, is een automatiseringsbedrijf dat als sociale firma op marktconforme wijze een eigen plek in de sector wil veroveren. Piipol bestaat sinds 2014 en timmert steeds nadrukkelijker aan de weg. 

Piipol onderscheidt zich van andere automatiseringsbedrijven door veel mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die het (net) niet redden in het reguliere bedrijfsleven krijgen bij Piipol de mogelijkheid zich te concentreren op hun kernkwaliteiten: hun ruim voorradige computertalenten. 

Bij Piipol ontwikkelen excellente whizzkids waardevolle webapplicaties en voeren zij systeembeheertaken uit voor NGO’s en gereputeerde namen uit het midden- en kleinbedrijf. Piipol werkt met gedreven experts die geen 9 tot 5-mentaliteit hebben, maar die graag doorgaan totdat ze het resultaat behalen dat hun voor ogen staat. 

In deze zich snel ontwikkelende maatschappij wordt van mensen steeds meer verwacht, maar niet iedereen is even goed uitgerust om de positie in de maatschappij te verwerven die bij zijn talenten past. Piipol wil mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt van werkelijke betekenis laten zijn voor de maatschappij. Met vaak maar betrekkelijk kleine aanpassingen in hun werkomgeving en werkproces kunnen de excellente whizzkids van Piipol uitstekend presteren. Bij Piipol wordt niet gekeken naar de 'beperkingen' of eigenaardigheden van werknemers, maar staan hun bijzondere gaven en kennis centraal. Piipol schept banen voor mensen met een bijzonder talent, ook al er is sprake van een (soort van) arbeidsbeperking. Zo’n arbeidsbeperking kan samenhangen met autisme, burn-outverschijnselen, een (lichamelijke)handicap, maar ook leeftijd. Het zijn feitelijk nooit belemmeringen om mooi werk te kunnen afleveren. Het vraagt alleen om wat meer begeleiding, begrip en aansturing. Die geeft Piipol maar al te graag.

Piipol is er klaar voor om te groeien. Wij komen daarom graag - oriënterend - in contact met kandidaten die aan elk van de hieronder genoemde criteria voldoen.

  • Je draagt computerkennis in je genen. Daarvan hoef je geen papiertje te laten zien, maar je moet het wel kunnen aantonen. 

  • Je hebt recht op een uitkering wao, wia, wajong, sw-regeling, of bijstand met no-riskpolis. Of tweede spoor re-integratie.

  • Je hebt het potentieel om na een (relatief lange) aanloopperiode zodanig productief te zijn dat je (weer) een salaris kunt verdienen, soms eventueel nog een tijdje met een aanvulling vanuit de uitkering.

  • Je maakt graag deel uit van een team. Je mag best een beetje maf of anders zijn, maar uiteindelijk draag je individuele verantwoordelijkheid, want Piipol opereert gewoon scherp op een zakelijke markt.

Je kunt contact opnemen met Rik Kamping of Bart Räkers via: info@piipol.nl