De UB Groep beheert fietsenstallingen, fietsendepots, fietsenwinkels en verzorgt leer- werktrajecten en is met verschillende bedrijfsonderdelen actief.

De UB Groep is primair werkgever, je eigen geld verdienen en een arbeidsovereenkomst zijn van meet af aan leidend bij het aangaan van een werkrelatie met mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. UB is gericht op ontwikkeling van haar medewerkers. Doorstroom wordt actief ingezet. Allereerst om medewerkers zo duurzaam mogelijk verder te brengen op de arbeidsmarkt, maar ook om ruimte te creëren voor nieuwe medewerkers.

UB maakt d.m.v. training on the job mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt in relatief korte tijd (vrijwilligersovereenkomst/proefplaatsing van 1 tot 3 maanden) duidelijk of ze naar een niveau van een loonwaarde van minimaal zo’n 50% kunnen doorgroeien. Als dat niet tot de mogelijkheden behoort weet UB waar mensen in de stad en regio Utrecht of Amersfoort beter tot hun recht komen. Als doorgroeien tot minimaal 50% loonwaarde tot de mogelijkheden behoort kunnen mensen 100% uit de uitkering. Ze kunnen binnen de UB Groep of daarbuiten aan het werk